Ádventi kirándulások Győrben!

Ádventi kirándulások Győrben!

november 28, 2018 Off By Polo Marco

Ádventkor Magyarországon szinte minden település ünnepel. A nagyvárosok különleges élményekkel teszik szebbé a lakosság napjait és vidéki érdeklődőket, nagy szeretettel várják a vidéki érdeklődőket. Győr is minden decemberben megújul, és a karácsonyi hangulat mellett fantasztikus meglepetéssel fogadja az óvodásokat, a fiatalokat és a nagypapákat. A nyugat- magyarországi megyeszékhely gyorsan és könnyen megközelíthető Budapestről. Autópályán, vagy vonattal is utazhatunk. A Kisalföld településeiről indulókat egyedi ajánlatokkal, kedvezményes árú jegyekkel várja a vasút társaság.

Ötletek a programtervezéshez!

Ha mindent látni szeretnénk, akkor először készítenünk kell egy tervet! A csodálatos győri épületek között több helyszínen várják a vendégeket.

Van egy biztos pont, ahonnan mindent tökéletesen láthatunk. Ez az óriáskerék. Ha felülünk rá, akkor lehet egy olyan érzésünk, hogy semmiről sem maradunk le. Ezért is érdemes a Dunakapu téren kezdeni az Ádventi kirándulást!

Mivel vár a Széchenyi tér?

Az ünnepi szimbólumokat, a hatalmas Karácsonyfát, a szánkót, valamint a Betlehemet Győr szívében található téren állítják fel. De itt rendezik meg ismét a ma már hagyományosnak nevezhető, egyedülálló győri ádventi látványosságot a fényjátékot is. Délután 5 órától minden órában egyszer lesz látható, a mesébe illő színkavalkád.

A Széchenyi téren rendezik meg a kézműves vásárt is. Elsősorban a győri és a környező települések lakói által készített termékekből vásárolhatunk. Jellegzetes sajtok, lekvárok, magvakból készült sütemények, kekszek, pálinkák, borkülönlegességek között válogathatunk. De karácsonyi díszek, ádventi koszorúk, gyertyák, terítők sem hiányozhatnak.

A szinpadot is ezen a téren állítják fel. Győr legismertebb művészei mellett hazai sztárok is fellépéseit is látható lesz. Komolyzene, rock és népzene is hallható lesz a szabadtéri szinpadon. De a színházi előadások sem hiányozhatnak!

Egy másik kihagyhatatlan győri helyszín a Baross út…

Az Ádventi vásárt el sem képzelhetjük gasztronómiai különlegességek nélkül. Győrben is élvezhetjük a sült gesztenye és a forralt bor kellemes illatát, de megkóstolhatjuk Nyugat- Magyarországi jellegzetes borait, a gyerekek, sofőrök és akik nem szeretik az alkoholt kipróbálhatják a forralt almalevet. Persze nem hiányozhatnak a házi készítésű jellegzetes aromájú, akár pikáns forró csokoládék, fűszeres kávék sem.
A Győri Ádventi vásárban az ételek között is a térség tradicionális finomságait érdemes keresni. Halat, gombócféleségeket egyedien készítik el.