Turisztikai látványosságok védelme

Turisztikai látványosságok védelme

május 11, 2021 Off By touristonline

A környezetünk és a természet fontos szerepet tölt be az életünkben, éppen ezért fontos, hogy óvjuk és figyeljünk rá. Vannak kifejezetten védett területek, amelyek rongálása jelentős mértékű büntetést von maga után. Hazánkban rengeteg szép és híres tájegységet lehet látogatni, Magyarország szerencsére bőven gazdag a látnivalókban. Hazánk legszebb látványosságait óvnunk kell, sokszor a hatóságok is gondoskodnak arról, hogy ezek a területek megfelelő ellenőrzés alatt álljanak.

Nézzünk néhány helyet, ahová mindenképp érdemes ellátogatnunk…

A Badacsony és az őt körülvevő tanúhegyek elkápráztatják az oda érkező turistákat, még a levegő is érezhetően sokkal frissebb. Látogatható az északi parton kiemelkedő bazalt hegysorozat, ennek a hangulata is lenyűgöző. Az itt található legmagasabb tanúhegy a Badacsony, ami 434 méter magas. A terület gyakorlatilag a Tapolcai-medence legnépszerűbb tájegysége, a környéken gyalogosan elérhető a Szent György hegy, a Gulács, a Csobánc és a Tóti hegy is. A hegycsúcsokról csodás kilátás tárul a látogatók elé. A tájegység híres a borairól is, mindenképp célszerű megkóstolni a zamatos nedűket.

A másik nagyon híres kirándulóhely, a Szilvásváradon található Szalajka-völgy, ami a Bükkben, Egertől mindössze pár kilométerre helyezkedik el. Itt található a híres Fátyol-vízesés is, illetve a Szikla forrás, és az Istállós-kői-barlang. Amit pedig nem lehet itt kihagyni az a füstölt pisztráng, ezt a völgyben fellelhető Sáfrány pisztrángudvarban van lehetőségünk megkóstolni.

Az említett két csodás helyszínen kívül még számtalan káprázatos kirándulóhely látogatható országunkban. Amit érdemes tudni, hogy ezek a területek többnyire védettek, tehát tilos a szemetelés vagy a rongálás. Ma már az önkormányzatok különféle eszközök segítségével is tesznek róla, hogy az efféle bűncselekmények ne következhessenek be, éppen ezért sok túraútvonalon, közterületen kamerarendszereket is telepítenek. Egy minőségi IP kamera rendszer tökéletesen rögzíti az eseményeket, így könnyen kideríthető, hogy az adott pillanatban pontosan mi is történt. A legmodernebb biztonsági kamera rendszer külön rögzítőegység nélkül is működik, és távolról gond nélkül elérhető, akár telefon, tablet vagy számítógép segítségével.