Érdemes 2020 nyarára utazást tervezni?

Érdemes 2020 nyarára utazást tervezni?

március 18, 2020 Off By touristonline

A koronavírus terjedése Magyarországon olyan helyzetet hozott létre, amiben még senkinek sem volt része. A kormány napról napra drasztikusabb döntéseket, szabályokat, tiltásokat vezet be, az emberek pedig egyre jobban pánikolnak. A boltok polcai üresek, rengeteg hiánycikk van, például elfogytak a kézfertőtlenítők, szájmaszkok, bizonyos élelmiszerek, elvétve lehet csak húst kapni. Az országok határain lezárások, szigorú ellenőrzések zajlanak, így akik mostanában terveztek utazni, vagy erre az időszakra volt foglalásuk, eléggé rosszul jártak.

Érdemes egyáltalán megtervezni a nyaralásunkat?

Ez az, amit senki  se tud, mivel teljesen bizonytalan, hogy meddig tart ez az egész. Lehet, hogy hetekről beszélünk, de az is lehet, hogy hónapokig eltart. Tehát egyelőre úgy néz ki, hogy nem érdemes a nyárra külföldi utakat tervezni. Javasolt a híreket folyamatosan nyomon követni, figyelni az utazási irodák tájékoztatásait és az információknak megfelelően cselekedni.

Mi a helyzet a belföldi utakkal?

Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy ezeket is sorra mondják le az utazni vágyók, mert félnek és bizonytalanok a járvány terjedése miatt. A szállodák, hotelek is tartanak attól, hogy emiatt hamarosan csődbe mennek, aminek a veszélye tényleg fennáll. Őszre várhatóan már minden bizonnyal véget ér a járvány, de a foglalásokat lehetőleg most egy pár hétig hanyagoljuk, a lényeg most, hogy egészségesek maradjunk. Nem kell attól tartanunk, hogy nem kapunk már szabad helyet egy szállodában, biztos, hogy a járvány lecsengése után mindenkinek lesz alkalma a pihenésre. Most inkább mindenki koncentráljon a szeretteire, ne látogassuk az idősebb hozzátartozóinkat, lehetőleg tartózkodjunk otthonunkban és tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat.