üzleti utazásunk során van lehetőségünk tárgyalót bérelnünk?

üzleti utazásunk során van lehetőségünk tárgyalót bérelnünk?

június 30, 2021 Off By touristonline

Az üzleti életben bizony sokszor előfordulhat, hogy hirtelen külföldre kell utaznunk, akár egy ügyfél kapcsán vagy mondjuk egy konferenciára. A nem magán jellegű utakat jellemzően az a cég állja, ahol dolgozunk és a szállást is többnyire ők intézik. Az üzleti utaknál a szállásadó többnyire valamilyen több csillagos hotel vagy szálloda, ahol az esetek többségében biztosítanak konferencia- és tárgyaló termet. De vajon mi történik, ha az utolsó pillanatban kell az érintetteknek szállást keresniük és csupán olyan hotelben vagy panzióban találnak szabad helyet, amelyben nem állnak rendelkezésre ehhez hasonló termek?

Nézzük hát, hogy mi lehet a megoldás a problémára?

Első lépésben az interneten keressük ki, hogy merre vannak a környékhez legközelebbi bérelhető irodák, ellenőrizzük, hogy milyenek és mekkora befogadóképességgel rendelkeznek. Annak is nézzünk utána, hogy a helyiségek mennyire szoktak tiszták lenni, hiszen a bizalom és a szimpátia exkluzív, elegáns és rendezett környezetben sokkal jobban kialakul, de még az összhang és az egyetértés is erősebbé válik.

Ma már szerencsére számtalan vállalkozás foglalkozik irodák bérbeadásával, akár pár órára vagy pár napra is van módunk kibérelni. Az a legideálisabb tárgyaló az, amely különféle eszközökkel, berendezésekkel is fel van szerelve, ezzel is megkönnyítve a tárgyaló felek munkáját, például jó, ha van projektor, aminek a segítségével a prezentációkat könnyedén le lehet bonyolítani. Nyomtató sem árt, ha van, így a leadott anyagot bármikor kinyomtathatjuk és a dokumentumot pedig az ügyfél részére bocsájthatjuk. Az irodabérlés során ügyeljünk a a berendezések épségére és ne hagyjunk magunk után rendetlenséget, illetve szemetet.