Mennyire nehéz egy erdei faház megépítése?

Mennyire nehéz egy erdei faház megépítése?

október 11, 2022 Off By touristonline

A rönkház építése viszonylag egyszerű bárki számára, aki rendelkezik megfelelő szintű barkácsolási vagy építési tapasztalattal. Általában nem igényel különleges készségeket, de logikus megközelítést, alapvető építési ismereteket és némi általános ácsmunkát igen. Szükség lesz olyan a képességre, hogy elolvasva az utasításokat, az illető megértse az azokban szereplő ábrákat, alkatrészeket és egyéb javaslatokat.

Kelleni fog egy jó barkácsszerszámkészlet, beleértve az olyan elektromos szerszámokat, mint az elektromos fúrógép, gyalugép, vízmérték, gumikalapács, kézifűrész stb., de hasznos lehet egy fa ragasztó is vagy mondjuk egy mini rakodógép. Csavarok, szögek és egyéb, az épület felállításához szükséges anyagok vagy szerszámok sem hiányozhatnak. Az építéshez létrára is szükség lesz, ugyanis a magasban is kell dolgozni.

A rönkház elhelyezése

Ezek az épületek szabadon álló szerkezetek és beton- vagy födémalapot igényelnek, jellemzően 4 méternél nem magasabbak. A tulajdonosoknak nem szabad megfeledkezni az engedélyek beszerzéséről, a helyi hatóságok ebben tudnak segíteni.

Amikor eldöntjük, hogy hol helyezzük el a rönkházat, különös figyelmet kell fordítani a talaj megfelelő kialakítására, hiszen az alap megfelelő megépítése rendkívül fontos, mondhatni a projekt ezen részén nem célszerű spórolni, mivel a faház élettartama veszélybe kerül. Az alap tekintetében figyelembe kell venni a tető túlnyúlását is.

A rönkház építésben leggyakrabban használt fafajok a fenyő, a ciprus és a cédrus. Ezek közül a fenyőfát használják a az esetek többségében, de a keleti fehér fenyő használata is egyre felkapottabb. Ez gyönyörű és tartós, ráadásul az Egyesült Államok minden részén jól teljesít.