A szállítmányozás jelentősége belföldön és külföldön

A szállítmányozás jelentősége belföldön és külföldön

december 21, 2018 Off By Polo Marco

A szállítmányozás már egy olyan megszokott és elvárt folyamat, mely nélkül elképzelhetetlen lenne a cégek működése, bármely országról is beszélünk. Egyszerűen úgy lehet leírni ezt a folyamatot, hogy a speditőr cég (szállítmányozó) megszervezi a megrendelő rakományának elszállítását A pontból B-be a lehető legolcsóbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb módon. Egy jó szállítmányozó cég kiterjedt partnerkapcsolatokkal rendelkezik, így számos lehetőség közül válogathatnak, és mindig meg tudják szervezni a rakomány szállítását. Sokan nem ismerik a különbséget a szállítmányozás és fuvarozás között, röviden a speditőr cég csak megszervezi a szállítást, a fuvarozó pedig saját járműveivel el is végzi azt. Számos formája van a szállítmányozásnak, mely nagyban függ attól, hogy hova és milyen időintervallumon belül kell elszállítani az árut. Általánosságban elmondható, hogy belföldi és nemzetközi szállítmányozási feladatok vannak, melyek esetében az alábbi útvonalakat és szállítási módokat használhatják.

Közúti szállítmányozás

Szinte minden esetben alkalmazzák ezt a szállítási módot, mivel a raktárakba csak teherautókkal tudják eljuttatni a rakományokat. A vasúti szállítás gyorsabb és olcsóbb is, mint a közúti, de sok esetben nem vezet oda sín, ahol a raktár található, ezért ezekben az esetekben teherautóval szállítják a rakományt.

Vasúti szállítmányozás

Ahogy fentebb írtam, a vasúti szállítás az egyik legolcsóbb és leggyorsabb módja a rakomány mozgatására szárazföldön. Mivel folyamatosan fejlődik az infrastruktúra, így egyre gyorsabban lehet szállítani vasúton. A legtöbbször összekötik a közúti szállítással is, hogy pontosan oda tudják szállítani a rakományt, ahova a megrendelő kérte.

Tengeri szállítmányozás

A tengeri szállítmányozással hatalmas mennyiségeket lehet megmozgató kiváló árakon. Rendkívül olcsó, azonban nagyon lassú is, akár egy hónapig is tarthat a szállítás. Gyakran kötik össze vasúti, majd közúti szállítással is, hogy a lehető leggyorsabb és legolcsóbb módot találják meg a rakomány mozgatására.

Légi szállítmányozás

A légi szállítmányozást akkor szokták alkalmazni, amikor rendkívül gyorsan kell a rakományt elszállítani A pontból B-be és az ár nem számít. Kétség kívül a legdrágább, de a leggyorsabb szállítási mód. Szinte mindig a tengeri szállítást váltja ki, melyet a vasúti, valamint közúti szállítás követ.

Akkor beszélünk kombinált szállítmányozásról, amikor legalább két szállítási módot kapcsolunk össze.

Ez lett volna tehát a szállítmányozás és fajtái. Ha egy megbízható speditőr céget keres, akik meg tudják szervezni a nemzetközi és belföldi szállítmányozást is, akkor kattintson a linkre és kérjen árajánlatot még ma!